Elf történet
Elf. Angol szó, jelentései: manó, törpe, kisember, játékos tündér, huncut gyerek. Ebből ami nekünk kell, egy kis "elf-történeti" szemléhez: manó, tündér.  Az angol mesevilágban - ahonnan gyakorlatilag az elfek beléptek képzeletünkbe,erdőben élő kb. másfélméteres lények voltak láthatólag kisebbek, mint egy átlagos ember. 
Az elf mitikus lény volt a pogány germán népeknél; az észak-európai folklórban máig fennmaradt. Az elfek eredetileg kisebb termékenységistenek voltak, akiket apró, de gyönyörű fiatal férfiakként és nőkként ábrázoltak, akik az erdőkben, a föld alatt vagy kutakban és forrásokban éltek, halhatatlanok voltak és varázserővel rendelkeztek.
Az elf szót a feltételezett protoindoeurópai *albh (fehér) szóból származtatják. Az óészaki *alf szó magas, hegyes fülű hosszú hajú nőket és férfiakat jelentett.A magyar fantasy-irodalom elfeknek, vagy (Réz Ádám Tolkien-fordítása nyomán) tündéknek hívja őket. Nem azonosak a tündérekkel, bár némelyik regényben annak fordítják az elfet.


Az Elf nép a germán kultúrában a mi világunkban is jelen lévő csoportként ábrázolt meg de ugyanakkor származásukat Nifelheim nevű hellyel is összekötik ami egy a Germán ős kultúrában ismert másik világ amivel a Yggdrasil azaz a világfa köti össze a mi világunkat valamint még két másik különböző világot. Az elfeket gyönyörű ember kinézetű félénk és barátságos lényekként ábrázolják hosszú és hegyes őz fülekkel nagy kerek és élénk színű szemekkel.

Gyakran íjakkal ábrázolják őket ami mint harcos népként is feltünteti az elfeket.
Sok fantáziavilág lakói az elfek. A természettel összhangban élő, hatalmas tudású lények. Általában depresszívek, mert őshazájuk elpusztult, vagy messzire keveredtek tőle. Más esetben határtalan dekadenciájuk teheti befelé fordulókká őket. Az embernél többnyire vékonyabb, de általában nem gyengébb, szebb, bölcsebb és ügyesebb faj. Harcművészetük, és távolsági fegyver használatuk legendás.


 Hegyes a fülük. Általában hosszú hajjal ábrázolják őket.

          Sok elf faj van.
Dark elf:A Dark elf férfiakból áll. Csak férfiak, nők nem. Úgy nőtt a számuk, hogy elraboltak más elf fajból egy nőt, és mikor az a nő fiut szült akkor a Dark elfek elrabolták a csecsemőt, majd felnevelték.


A Dark elfek gonoszak voltak.
        

Wood elf:Nőkből álló faj. Néha egy egyszerű embert is elkaptak, hogy sokasodjanak, és lány lett a gyermek felnevelték.Ha fiú született, vagy sikerült elrabolnia a Dark elfeknek, vagy megölték. A Wood elfek inkább a jókhoz tartoznak, mint a gonoszokhoz.


Ők a világos kék színű két részes ruhájukból különböztethetők meg.
         
Forest elf:A Forest elfek gonoszak.Nők,


 és férfiak is egyaránt voltak közöttük.Ők inkább varázslók, mint íjászok, vagy közelharcosok.


 Ők szerelem révén szaporodnak, de vannak akik csak szerelmesek, és együtt vannak.


 Mondhatjuk azt is, hogy a Forest elfek mai módszerrel sokasodnak. 


Zöld köpenyben, zöld ruhában ( mind a két ruha darab sötétzöld) járnak, így különböztethetők meg.
          
Night elf:


A Night elfek nők, és férfiak ugyanúgy. Ők azért különlegesek, mert nekik egyedül lilás, kékes a bőrük, és akár zöld a hajuk.
 Ennek köszönhetően jól tudnak rejtőzni.

 Őket könnyű megkülönböztetni a többitől. Ruhájuk változó.
       


Blood elf:


A Blood elf régen a jókhoz tartozott, de egy áruló, és egy vita során lettek gonoszak.


 Ők is nők, férfiak. Az arany, és a piros szín jönn be náluk.
                                    


Elf:


Ez egy külön faj, mely a legbarátságosabb, és egyben semleges.


 Itt csak nők vannak.  A  ruháik is változatosak, de inkább az  egyszerűket szeretik színben a barna, egyszerű jön be.